Jane Goodall Institute

Jane Goodall Institute promovează înțelegerea și protejarea maimuțelor mari și a habitatului acestora. Se bazează pe moștenirea doamnei dr. Jane Goodall, fondatoarea institutului, pentru a inspira acțiuni individuale ale oamenilor de toate vârstele în sprijinul animalelor și al altor oameni, pentru protejarea lumii noastre.

Dimensiunea operațiunii

Large

Domeniu

Mediu și faună

Obiective

Să strângă fonduri

Să vizualizeze datele pe hartă

Să își promoveze cauza

Produs

Sursa fotografiilor

Jane Goodall Institute

Site

https://www.janegoodall.org

Provocarea

Scopul organizației Jane Goodall Institute este să protejeze marile maimuțe africane și habitatele acestora, axându-se în special pe cimpanzei. Pentru a fi eficiente, proiectele de conservare necesită cele mai bune tehnologii și date disponibile pentru a proiecta, implementa, cuantifica și monitoriza succesul acțiunilor de conservare. De asemenea, trebuie să implice părțile interesate în moduri participative și transparente, de la comunitățile locale la autoritățile guvernamentale.

Povestea

În 2006, Jane Goodall Institute (JGI) a început să posteze zilnic actualizări online, care au oferit o perspectivă asupra cercetării pe teren a cimpanzeilor și o viziune actuală asupra programului de cercetare început de Jane Goodall în 1960.

Prin adăugarea instrumentelor Google Earth în programul său de acțiune, organizația a reușit să obțină, să vizualizeze și să transmită informații privind defrișările către comunitățile locale, reprezentanții guvernului și potențialii donatori. Aceste instrumente de cartografiere nu se limitează la date. Scopul este să ofere un cadru în care JGI să poată prezenta pe viu habitatele pe cale de dispariție și efectele sărăciei, inclusiv defrișările și agricultura nesustenabilă.

„Informațiile pe care monitorii forestieri le colectează nu sunt utile doar pentru sat. De fapt, contribuie la un efort global de monitorizare a pădurilor și a resurselor naturale din întreaga lume.”

Dr. Lilian Pintea, Vicepreședinte științele conservării, JGI

Impactul

Ca urmare a interesului și entuziasmului suscitate de inițiativele online inițiale ale JGI, din anul 2009 organizația a folosit Google Earth Engine, Open Data Kit (ODK), smartphone-uri, tablete și tehnologia cloud pentru a le permite comunităților locale să își gestioneze și să își monitorizeze mai bine pădurile.

A folosit aceste instrumente pentru a gestiona utilizarea terenurilor și rezervelor forestiere în vestul Tanzaniei, pentru a monitoriza biomasa și carbonul în pădurile tropicale uscate și în pădurile Miombo și pentru a modela posibila răspândire a cimpanzeilor în parcurile naționale din Tanzania.

În plus, JGL a creat o aplicație Forest Watcher, care facilitează descărcarea, localizarea, verificarea și raportarea alertelor privind defrișările și a dezvoltat un curs online despre programul de acțiune pentru tineret, folosind programul Google Coursebuilder, care utilizează My Maps și alte instrumente de cartografiere Google pentru a anima eforturile de conservare.

În Uganda și Tanzania, JGI folosește tablete ODK și Android pentru inventarierea detaliată și cartografierea proprietarilor privați de păduri și monitorizarea pădurilor comunale. Un alt obiectiv este pregătirea țării pentru programul REDD.

Printr-un parteneriat cu Centrul de Cercetare Woods Hole și cu sprijinul Guvernului Norvegian, JGI a aplicat tehnologia Google Earth Engine ca să obțină în Tanzania aptitudinile necesare pentru monitorizarea biomasei și a carbonului în pădurile tropicale uscate și în pădurile Miombo.

Descoperiți modul în care organizațiile folosesc Google pentru organizații nonprofit pentru a avea rezultate.